Pudinková rýže

Sladké hlavní jídlo, které máme připraveno během chvilky.


4.725x
30 min
5×

Postup přípravy

Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě tak, jak jsme zvyklí. Přidáme špetku soli. Rýži vybíráme jasmínovou, která společně s pudinkem lépe chutná.

Pudinkový prášek uvaříme v mléce. Osladíme třtinovým cukrem a mícháme, dokud pudink není dost hustý. Přidáme vanilkový cukr a mandlové aroma.

Kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky.

Ještě teplý pudink promícháme s rýží, přidáme hrušky a promícháme. Necháme v chladu rozležet. Kdo má rád, přímíchá i rozinky máčené v rumu.

Pudinkovou rýži podáváme zastudena, na talíři sypeme mletou skořicí. Příchuť pudinkového prášku můžeme různě obměňovat a přizpůsobit tomu koření i ovoce.


user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinková rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká