Pudinková rýže

Sladké hlavní jídlo, které máme připraveno během chvilky.


4.725x
30 min
5×

Postup přípravy

Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě tak, jak jsme zvyklí. Přidáme špetku soli. Rýži vybíráme jasmínovou, která společně s pudinkem lépe chutná. Pudinkový prášek uvaříme v mléce. Osladíme třtinovým cukrem a mícháme, dokud pudink není dost hustý. Přidáme vanilkový cukr a mandlové aroma. Kompotované hrušky necháme okapat a nakrájíme je na menší kousky. Ještě teplý pudink promícháme s rýží, přidáme hrušky a promícháme. Necháme v chladu rozležet. Kdo má rád, přímíchá i rozinky máčené v rumu. Pudinkovou rýži podáváme zastudena, na talíři sypeme mletou skořicí. Příchuť pudinkového prášku můžeme různě obměňovat a přizpůsobit tomu koření i ovoce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudinková rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena