Pudink Jaffa v čokoládové omáčce

Pudink, který vlastně není pudink. Trošku pracnější recept a kalorická bomba, ale chuť výborná. Lze podávat teplý i studený.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Hlubokou zapékací mísu o objemu 2l vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C.

V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, krupicovým cukrem, 50 g kakaa, nastrouhanou pomerančovou kůrou a špetkou soli. V jiné míse prošleháme pomerančovou šťávu včetně dužiny, vejce, rozpuštěné máslo a mléko.
Tekutou směs vlijeme do mísy se sypkou směsí a vypracujeme hladké těsto. Zapracujeme kousky čokolády a vlijeme do zapékací mísy.

Třtinový cukr s kakaem zalijeme 300 ml vroucí vody, rozmícháme a nalijeme na těsto v zapékací míse.

Pudink Jaffa v čokoládové omáčce vložíme do trouby a pečeme na prostřední mřížce asi 30 minut na 200 °C (plynová trouba), dokud pudink nenaběhne a na povrchu se neudělá pevná krustička.

Pudink Jaffa nabíráme velkou lžící i s hustou čokoládovou omáčkou a servírujeme se šlehačkou a zmrzlinou jako výborný dezert.
user-icon

autor LuKa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pudink Jaffa v čokoládové omáčce

Zpět na recept