Vaření.czReceptyPudink Jaffa v čokoládové omáčce

Pudink Jaffa v čokoládové omáčce

Pudink, který vlastně není pudink. Trošku pracnější recept a kalorická bomba, ale chuť výborná. Lze podávat teplý i studený.


0.00x
60 min

Ingredience

100 gmáslo na vymazání formy

těsto

1 špetkasůl
3 ksvejce
150 mlmléko
1 kspomeranč
0.8 baleníprášek do pečiva
140 gcukr krupice
250 ghladká mouka
50 gholandské kakao
100 ghořká pomerančová čokoláda

omáčka

300 mlvoda
25 gholandské kakao
200 gsvětlý třtinový cukr

příloha

šlehačka

Postup přípravy

Hlubokou zapékací mísu o objemu 2l vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme mouku s kypřícím práškem, krupicovým cukrem, 50 g kakaa, nastrouhanou pomerančovou kůrou a špetkou soli. V jiné míse prošleháme pomerančovou šťávu včetně dužiny, vejce, rozpuštěné máslo a mléko. Tekutou směs vlijeme do mísy se sypkou směsí a vypracujeme hladké těsto. Zapracujeme kousky čokolády a vlijeme do zapékací mísy. Třtinový cukr s kakaem zalijeme 300 ml vroucí vody, rozmícháme a nalijeme na těsto v zapékací míse. Pudink Jaffa v čokoládové omáčce vložíme do trouby a pečeme na prostřední mřížce asi 30 minut na 200 °C (plynová trouba), dokud pudink nenaběhne a na povrchu se neudělá pevná krustička. Pudink Jaffa nabíráme velkou lžící i s hustou čokoládovou omáčkou a servírujeme se šlehačkou a zmrzlinou jako výborný dezert.
user-icon

autor LuKa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pudink Jaffa v čokoládové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena