Ptáček z kapra

Kapr na způsob španělských ptáčků.


3.0189x
60 min

Postup přípravy

Špekáčky a vajíčka nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Filety z kapra osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčící. Na takto upravené filety položíme plátky anglické slaniny, přidáme 1/4 špekáčku, 1/4 vajíčka, 1/4 okurky. Zabalíme - lépe ovázat nití (jako ptáčky). Zbylé vajíčko, špekáčky a okurky nakrájíme.

Na rozpáleném oleji závitky zprudka opečeme, poté přidáme cibuli, okurku, špekáček a vajíčko. Podlijeme vodou (je možné přidat kostku masoxu) a dusíme 20 - 30 minut.

Jako přílohu podáváme rýži, ale chutná i s vařenými bramborami.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ptáček z kapra

Zpět na recept