Vaření.czReceptyPstruh se žampiony na bylinkách

Pstruh se žampiony na bylinkách

Pstruh plněný bylinkami pečený na bílém víně.


4.710x
45 min

Ingredience

1 lžícesůl
80 gmáslo
2 ksrajče
1 kscitron
bylinky
250 gžampiony
1 ksvětší cibule
100 ganglická slanina
250 mlsuché bílé víno
1 ksoranžová paprika
4 kspstruh (200 - 250g)

na ozdobu

1 kshlávkový salát

Postup přípravy

Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou. Bylinky (rozmarýn 1/2, pažitka, petrželka, tymián po 1 lžíci) jemně nasekáme. Bylinkami naplníme pstruhy a dáme do chladu na 30 minut rozležet. Rozpustíme slaninu, přidáme máslo, na kolečka nakrájenou cibuli, proužky papriky a rozkrájené žampiony. Orestujeme a na směs rozložíme pstruhy. Přiklopíme, zalijeme částí bílého vína a v troubě pečeme na 200 °C doměkka. Během pečení přiléváme zbývající víno. Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit. Servírujeme na hlávkovém salátě (lollo biondo) s máslem omaštěnými vařenými bramborami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh se žampiony na bylinkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena