Pstruh se žampiony na bylinkách

Pstruh plněný bylinkami pečený na bílém víně.


4.710x
45 min

Postup přípravy

Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou. Bylinky (rozmarýn 1/2, pažitka, petrželka, tymián po 1 lžíci) jemně nasekáme. Bylinkami naplníme pstruhy a dáme do chladu na 30 minut rozležet.

Rozpustíme slaninu, přidáme máslo, na kolečka nakrájenou cibuli, proužky papriky a rozkrájené žampiony. Orestujeme a na směs rozložíme pstruhy.

Přiklopíme, zalijeme částí bílého vína a v troubě pečeme na 200 °C doměkka. Během pečení přiléváme zbývající víno. Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.

Servírujeme na hlávkovém salátě (lollo biondo) s máslem omaštěnými vařenými bramborami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh se žampiony na bylinkách

Zpět na recept