Pstruh s lískovými oříšky

Jednoduše připravený pstruh na másle s lískovými oříšky.


2.985x
35 min

Postup přípravy

Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme v rozpáleném oleji asi 10 minut po obou stranách.

Tuk z pánve slijeme, přidáme máslo a znovu opékáme asi 5 minut z každé strany. Ryba přijme chuť i vůni másla.

Mezitím si na druhé pánvi na másle opečeme rozpůlená lísková jádra, ale pouze lehce, nesmí ztmavnout.

Pstruhy podáváme pokapané máslem z pánve a zasypané lískovými oříšky. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh s lískovými oříšky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.