Pstruh s hroznovým vínem

Pstruh tentokráte na švýcarský způsob.


3.198x
25 min

Postup přípravy

Hrozny spaříme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pstruhy očistíme, omyjeme, vně i vnitřně okořeníme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.

Na másle zesklovatíme cibuli, vložíme na ni připravené pstruhy, zalijeme bílým vínem a 7 až 8 minut mírně dusíme. Ryby pak vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu v níž se ryby dusily, vaříme, zahustíme jíškou, přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme.

Pstruhy ochutíme citronovou šťávou a kořením.

Teplé pstruhy přelijeme omáčkou a ozdobíme teplým hroznovým vínem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh s hroznovým vínem

Zpět na recept