Pstruh s česnekovým dipem

Grilovaný pstruh v alobalu přelitý pikantním dipem.


3.76x
45 min

Ingredience

150-200 mlolej
1 lžičkasůl
8 plátkůmáslo
2 kscitron
2 lžičkyrybí koření
4 ksstřední pstruh

omáčka

5 stroužkůčesnek
sůl
80-90 mlmléko
1 kostkatvaroh
1 lžičkapodravka
1 svazekjarní cibulka
1 lžičkakoření na steak

Postup přípravy

Vykuchané pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Prosolíme je a posypeme rybím kořením. Vložíme do misky, zalijeme olejem, uzavřeme, vložíme do ledničky a necháme 2 hodiny marinovat. Poté pstruhy položíme na dostatečně velké obdélníky alobalu. Do každého pstruha vložíme kousek másla, obložíme ho plátky citronu a velmi důkladně zabalíme. Na rozehřátém grilu pečeme asi 35 minut. Pstruha během grilování otáčíme. Česnek utřeme se solí nebo nastrouháme najemno a vmícháme do tvarohu. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, mléko, vegetu, koření a vymícháme dohladka. Podle chuti přisolíme. Pstruha podáváme na alobalu, přelitého česnekovým dipem, obloženého čerstvou zeleninou a ozdobeného plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo jen čerstvé bílé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh s česnekovým dipem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena