Pstruh s červenou fazolí

Vynikající rybí maso - přesněji pstruh potoční. Vyzkoušejte ho na červených fazolích!


4.310x
35 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 lžičkysůl
4 kspstruh
2 lžíceolivový olej
1 lžícemáslo na smažení
4 špetkymletý pepř
2 lžíceolivový olej na smažení
4-6 lžickoření na ryby
1 plechovkasterilovaná červená fazole

Postup přípravy

Pstruha zbaveného vnitřností dobře očistíme a omyjeme vodou. Necháme okapat. Maso dobře prosolíme, opepříme, z vnější i vnitřní strany posypeme kořenící směsí na ryby a zakapeme olivovým olejem - opět z vnitřní i vnější strany. Necháme chvíli uležet. Na hlubší pánvi dáme rozehřát olej se lžící másla a vložíme pstruhy. Opečeme je z jedné strany - přikryté poklicí. Pak ryby opatrně otočíme a posypeme drobně krájeným česnekem. Těsně před dokončením vsypeme červené fazole (i s nálevem) a necháme je pod poklicí prohřát. Pstruha s červenou fazolí podáváme s vařenými brambory, vzniklou omáčku přiléváme. Vhodný je jako doplněk česnekový dresink a čerstvá zelenina.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pstruh s červenou fazolí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena