Vaření.czReceptyPstruh s bylinkovým máslem

Pstruh s bylinkovým máslem

Restovaný pstruh přelitý bylinkovým máslem s rajčátky.


4.612x
45 min
2×

Ingredience

4 lžíceolej
sůl
mletý pepř
4 lžícehladká mouka
4 lžícecitronová šťáva
4 kskuchaný pstruh (400 g)

příloha

2 stroužkyčesnek
4 lžícemáslo
1 svazekpetrželka
2 kscibule
1 svazekpažitka
1 svazekkopr
100 ganglická slanina

na ozdobu

citron
4 snítkybylinky
2 kspevné rajče

Postup přípravy

Pstruhy očistíme, vnitřek pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec pstruha obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji jej opékáme asi 7 minut po každé straně. Anglickou slaninu i oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a na jemno nastrouháme. Rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Bylinky propláchneme, usušíme a jemně nasekáme. Polovinu bylinek smícháme se 2 lžícemi másla, vložíme do čtyř tvořítek na led a uložíme do mrazničky ztuhnout. Zahřejeme zbylé máslo, necháme na něm rozpustit slaninu, přidáme cibuli i česnek a osmahneme dozlatova. Přidáme zbylé bylinky a prohřejeme. Pstruhy upravíme na talíře a polijeme slaninou s bylinkami. Obložíme rajskými jablíčky a ztuhlým (rozdrceným) bylinkovým máslem. Pstruha s bylinkovým máslem podáváme ozdobeného snítkou bylinek a měsíčkem citronu.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pstruh s bylinkovým máslem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena