Pstruh s bylinkami

Pstruh jemné chuti a rychlé přípravy.


4.47x
30 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
1 lžičkatymián
4 ksmrkev
4 kspstruh
4 clbílé víno
8 lžicolivový olej
1 svazečekpetrželová nať
1 lžičkaprovensálské koření

Postup přípravy

Pstruhy, počítáme jednoho pstruha na osobu, vykucháme, řádně omyjeme a necháme osušit. Připravíme zeleninu: mrkev a česnek nakrájíme na drobné plátky. Petrželku nasekáme nadrobno. Na jednoho pstruha počítáme jeden stroužek česneku a jednu menší mrkev. Na pánvi necháme rozpálit asi pět lžic olivového oleje, poté do něj vložíme připravenou zeleninu, přidáme tymián a provensálské koření, případně i sušenou petrželovou nať a necháme orestovat do zlatavě hněda, posléze přidáme i čerstvou petrželku. Pstruhy osolíme z obou stran i zevnitř a položíme je na pánev na orestovanou zeleninu a necháme několik minut péci z jedné strany. Poté je obrátíme a opět necháme několik minut péci. Nakonec přilijeme do pánve bílé víno a necháme pstruhy ještě asi deset minut dusit na nezakryté pánvi. Pstruha s bylinkami podáváme na vyhřátý talíř, přílohou můžou být vařené brambory nebo bílé pečivo. Pstruhy s bylinkami podáváme teplé.
user-icon

autor Mik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena