Pstruh s bramborovo-čočkovým pyré

Lososovitý pstruh na másle s chutí česneku a bylinek, ke kterému podáváme bramborovo-čočkové pyré. Pokrm můžeme podávat i při slavnostních příležitostech.


4.517x
45 min

Postup přípravy

Rybí filety z lososovitého pstruha očistíme, potřeme olejem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a necháme asi 30 minut v chladu odležet.

Mezitím si připravíme bramborovo-čočkové pyré. Oloupané syrové brambory povaříme v osolené vodě do poloměkka a pak přidáme dvě plné hrsti červené čočky. Měkké brambory s čočkou scedíme, necháme okapat a spolu se lžící másla, smetanou, 1/2 lžičkou prolisovaného česneku vyšleháme na hladké pyré. Do horkého bramborovo-čočkového pyré vmícháme čerstvou řeřichu.

Odležené porce pstruha otřeme papírovou utěrkou a opečeme z obou stran na másle do růžova. Doba pečení záleží na tom, jak máme rybu rádi propečenou.

Lososovitého pstruha s bramborovo-čočkovým pyré podáváme na nahřátých talířích. Vhodným doplňkem je hlávkový salát.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh s bramborovo-čočkovým pyré

Zpět na recept