Vaření.czReceptyPstruh plněný čerstvým špenátem

Pstruh plněný čerstvým špenátem

Recept na jednoduchý, vynikající i rychlý oběd.


4.36x
15 min
2×

Ingredience

1 plátekmáslo
0.5 kscitron
2 kspstruh
1 ksšalotka
3 hrstěbaby špenát

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Pstruhy omyjeme, zbavíme případného slizu, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Šalotku očistíme a nasekáme nahrubo. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme šalotku a orestujeme ji. Pak vsypeme omytý špenát a jen krátce ho osmahneme, aby zvadl. Osolíme jej, opepříme a stáhneme z ohně. Špenátem naplníme pstruhy, stáhneme je nití a obalíme v hladké mouce. Na pánvi po špenátu rozehřejeme asi 2 lžíce oleje a část másla. Vložíme pstruhy a asi 3 minuty je restujeme z jedné strany. Pak pstruhy otočíme, dáme na zbylé máslo a restujeme asi 2 minuty. Během toho zvýšíme teplotu na maximum. Na pánev nalijeme asi 1 dl vody, přikryjeme poklicí a pstruhy necháme ještě 3 - 5 minut dojít. Záleží na velikosti pstruhů. Pstruhy plněné čerstvým špenátem zbavíme nití a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh plněný čerstvým špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena