Pstruh na lučních bylinách

Zkuste uvařit pstruhy ve spoustě lučních bylin jako třeba pampelišky, šťovík, kopřiva, máta.


3.1164x
60 min
1×

Ingredience

sůl
1 svazekpetrželka
1 svazečekmáta
1 svazečekšťovík
1 svazekkerblík
1 svazečekpotočnice
1 šálekbílé víno
1 šálekzeleninový bujon
4 kspstruh kuchaný (á 250g)
1 svazečekkopřiva
1 svazečekjetel
1 svazečekpampeliška
300 mlocet s květy černého bezu

Postup přípravy

Byliny a bylinky pořádně omyjeme a smícháme. Polovinu vložíme do velkého hrnce na dušení ryb. Pstruhy omyjeme a lehce osušíme. Osolíme je z venku i zevnitř. Ryby položíme na bylinky a přeložíme je zbylými bylinkami. Vše přelijeme vínem, vývarem a octem. Hrnec zavřeme a případně jej utěsníme alobalem.



Obsah hrnce přivedeme za vysoké teploty k varu. Poté teplotu ztlumíme a vše vaříme dalších 15 - 20 minut.



Hotové pstruhy podáváme na předehřátém talíři s brambory a přepuštěným máslem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh na lučních bylinách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.