Pstruh na lučních bylinách

Zkuste uvařit pstruhy ve spoustě lučních bylin jako třeba pampelišky, šťovík, kopřiva, máta.


3.1164x
60 min
1×

Postup přípravy

Byliny a bylinky pořádně omyjeme a smícháme. Polovinu vložíme do velkého hrnce na dušení ryb. Pstruhy omyjeme a lehce osušíme. Osolíme je z venku i zevnitř. Ryby položíme na bylinky a přeložíme je zbylými bylinkami. Vše přelijeme vínem, vývarem a octem. Hrnec zavřeme a případně jej utěsníme alobalem.



Obsah hrnce přivedeme za vysoké teploty k varu. Poté teplotu ztlumíme a vše vaříme dalších 15 - 20 minut.



Hotové pstruhy podáváme na předehřátém talíři s brambory a přepuštěným máslem.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pstruh na lučních bylinách

Zpět na recept