Zkuste uvařit pstruhy ve spoustě lučních bylin jako třeba pampelišky, šťovík, kopřiva, máta.
sůl | |
1 svazek | petrželka |
1 svazeček | máta |
1 svazeček | šťovík |
1 svazek | kerblík |
1 svazeček | potočnice |
1 šálek | bílé víno |
1 šálek | bujón zeleninový |
4 ks | pstruh kuchaný (á 250g) |
1 svazeček | kopřiva |
1 svazeček | jetel |
1 svazeček | pampeliška |
300 ml | ocet s květy černého bezu |
Byliny a bylinky pořádně omyjeme a smícháme. Polovinu vložíme do velkého hrnce na dušení ryb. Pstruhy omyjeme a lehce osušíme. Osolíme je z venku i zevnitř. Ryby položíme na bylinky a přeložíme je zbylými bylinkami. Vše přelijeme vínem, vývarem a octem. Hrnec zavřeme a případně jej utěsníme alobalem.
Obsah hrnce přivedeme za vysoké teploty k varu. Poté teplotu ztlumíme a vše vaříme dalších 15 - 20 minut.
Hotové pstruhy podáváme na předehřátém talíři s brambory a přepuštěným máslem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena