Naplnění a zapečení pstruzi. Pochoutka, která nejlépe vynikne s vařeným bramborem.
Hodnocení
4.1
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Citron
Pstruh4 ks
Bílé víno2 dl
Náplň
Vejce2 ks
Máslo4 lžíce
Strouhanka6 lžic
Šalvěj1 lžička
Muškátový květ1 špetka
Kari koření
Petrželová nať1 lžíce
Drcený kmín
Ananasový kompot1/2 konzervy
Malé žampiony8 ks
Na ozdobu
Citron
Čerstvá petrželka kudrnka
Podle potřeby
Máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Pstruhy očistíme, vykucháme, posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme je odležet a zatím si připravíme náplň.
Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, na kostičky nakrájený kompotovaný ananas, posekanou petrželku kudrnku, strouhanku a všechno koření. Směs prosmažíme a nakonec vmícháme vejce.
Směsí naplníme pstruhy, ty opatrně zašijeme nití a vložíme je do máslem vymazaného pekáčku. Zapékáme asi 30 minut. Zalijeme vínem a dopečeme.
Potom pstruhy vyjmeme, odstraníme nitě a pstruhy rozložíme na zahřáté talíře. Přelijeme je vydušenou šťávou a ozdobíme plátky citronu.
Pstruha labužníka Pepana podáváme s vařenými brambory a na závěr posypeme sekanou petrželkou.
skvělé !! Ještě jsem přidala šalotku a tošku česnečku.
Bylinky možno jakékoliv čersvé
1x nísto ananasu jablko - taky super !!
Jana
jaroslava
hubnout zdravě-hravě a bez hladu
Nikdy jsem neměla potíže s váhou, jíst jsem mohla co jsem chtěla a kolik jsem chtěla, ale s přibývajícími lety se to změnilo. Nejprve sem tam nějaké to deko, pak kilečko, až nakonec místo velikosti č. 38 mám č. 42. Diety nijak nepomáhaly, až ta jedna. Můžu vřele doporučit, ani jsem netušila, že je to tak jenoduché a hlavně účinné. Ráda poradím všem, kdo mají zájem mít zase ideální váhu. Stanik