Psí kostičky

Cukroví pro velké milovníky čokolády.


4.414x
60 min
2×

Postup přípravy

Smícháme všechny ingredience a vypracujeme hladké těsto. Po odležení v chladu (asi 2 hodiny) rozválíme těsto na plát 3 mm silný a vypichujeme kousky ve tvaru kostiček. Kostičky pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 175 °C asi 5 minut. Po zchladnutí a uležení slepujeme dva kousky psích kostiček k sobě čokoládovým krémem a oba konce namáčíme do čokoládové polevy. Čokoládový krém s vařeným základem: Smetanu, cukr a oddělené žloutky důkladně rozmixujeme s kakaem a pak vše zvolna šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Výsledná hmota musí být hustá a hladká. Nalijeme ji do sklenice a necháme zvolna vychladnout, zavíčkujeme a uložíme na 2 dny do ledničky. Během této doby základ budoucího krému zhutní a zjemní. Po dvou dnech sklenici vyjmeme z ledničky a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím si vyšleháme máslo se 100% tukem (100% tuk nastrouháme na jemno). Za neustálého šlehání pak přidáváme po lžících vařenou hmotu. Výsledkem je bezkonkurenční jemný pařížský čokoládový krém.
user-icon

autor Háňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Psí kostičky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena