Smažený bramborák s uzeným masem

Recept na bramboráky vylepšené na kostičky nakrájeným uzeným masem.


3.04x
20 min

Ingredience

6-8 stroužkůčesnek
1 ksvejce
1 kgbrambory
2 dlmléko
200 ghladká mouka
100 guzené maso

podle chuti

sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Větší syrové brambory oloupeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zalijeme horkým mlékem, aby brambory neztmavly, přidáme vejce, hladkou mouku, prolisovaný česnek, kmín, pepř, majoránku, sůl a dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme na malé kostičky nakrájené uzené maso, můžeme použít o salám.

Těsto lijeme naběračkou do rozpáleného tuku a tvarujeme do placiček. Velikost je čistě na nás, někdo má rád velké bramboráky, někdo zase menší.

Smažené bramboráky s uzeným masem smažíme po obou stranách a teplé podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený bramborák s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká