Pšeničné karbanátky

Karbanátky bez kousku masa.


4.516x
45 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
4 ksvejce
4 kscibule
20 dkgkroupy
15 dkgrostlinný tuk
10 dkgtvrdý sýr
0.5 kgpšenice

podle chuti

sůl
drhnutá majoránka

na obalení

strouhanka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Pšenici namočíme přes noc do vody, ráno uvaříme v osolené vodě. Uvaříme také kroupy. Pšenici smícháme s kroupami a spolu s oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém mlýnku. Do směsi přidáme vejce, majoránku, nastrouhaný sýr a rostlinný tuk. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Pšeničné karbanátky zvolna pečeme až do tmavozlatavé barvy v rozpáleném oleji. Těsto musí být dost řídké, aby karbanátky nebyly tvrdé a suché. Místo krup lze použít i vařenou čočku nebo spařenou pohanku. Jako příloha jsou ke pšeničným karbanátkům vhodné vařené brambory.
user-icon

autor jaja23

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pšeničné karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena