Prejt jako od řezníka

Domácí zabíjačky mají své kouzlo - při troše šikovnosti si některé lahůdky můžeme připravit i v paneláku.


4.611x
90 min
1×

Ingredience

3 ksčesnek
1 lžičkamajoránka
40 gcibule
2 ksžemle
0.5 lžičkymletý pepř
100 gvepřová játra
600 gvepřový bůček
0.5 lžičkymleté nové koření
100 gvepřová plíčka

podle potřeby

sůl
180 mlmléko
vepřové sádlo

příloha

zelí
brambory vařené

Postup přípravy

Polovinu jater necháme v syrovém stavu, jinak vše uvaříme v mírně osolené vodě.

V troše mléka rozmočíme kousky žemlí, přidáme dorůžova osmaženou, drobně nakrájenou cibuli a všechno, včetně syrových jater, umeleme na masovém strojku.

Směs smícháme s utřeným česnekem, solí, kořením a naředíme vývarem. Pekáč dobře vymastíme sádlem, prejt zarovnáme, navrch položíme pár plátků sádla a šup do trouby na 150 stupňů. Až se na povrchu udělá kůrčička - je hotovo (cca za 20 minut).

Jako příloha se hodí brambory a zelí v jakékoliv úpravě, popřípadě chleba.

Druh, množství a poměr přísad si každý může upravit podle sebe.
user-icon

autor FIDO


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prejt jako od řezníka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.