Pravý vanilkový cukr Bourbon

Přirozené a svěží aroma jemného a voňavého pravého vanilkového cukru si zamilujete. Recept je jednoduchý.


3.58x
10 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si skleněnou lahev s víčkem, do které se nám vejde celé kilo cukru.

Vezmeme vanilkový lusk, podélně jej na prkýnku rozřízneme a tupou hranou nože vyškrábneme vnitřní dužinu se semínky.

Do větší mísy vysypeme cukr podle vlastního přesvědčení bílý nebo třtinový, přidáme dužinu vanilky a řádně promícháme. Toto jde udělat i v lahvi, ale jeden se docela nadře. Takto připravený cukr nasypeme do skleněné lahve. Zbytek lusku vmáčkneme do cukru a uzavřeme sklenici.

Takto necháme pracovat 2 týdny. V průběhu můžeme chodit přivonět, abychom věděli, jak se vůně postupně mění. A já vanilkový cukr vždycky ještě jemně promíchala.

Po dvou týdnech vytáhneme vanilkový lusk. Bude celý zcukernatělý. Pokud vám z něj v cukru zůstanou drobné kousky, nic se neděje. Klidně je tam necháme, jen je rozmělníme mezi prsty. A pak už se jen kocháme dílem, které je dokonalé, přitom nás téměř nic nestálo.

Pravý vanilkový cukr Bourbon můžeme používat tak, jak jsme zvyklí. Zrníčka vanilky, které v cukru stále jsou, neustále pracují a dotváří jeho vůni, přitom nejsou nijak viditelná (ani ve světlých krémech). Můžeme ho přidávat do těst a krému, pocukrovat jím koláče, ale také jím můžeme osladit čaj nebo kakao.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravý vanilkový cukr Bourbon

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena