Pravý trdelník

Recept pro každého, který miluje tu báječnou vůni a chuť trdelníku.


4.19x
45 min
2×

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme, přidáme lžíci vlažného mléka a trošku cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze dvou vajec, mouky, vzešlého kvásku, zbytku mléka, másla a cukru moučka vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

Vyválíme z těsta tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi skleněné lahve od piva nebo zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem a obalíme ve skořicovém cukru. Místo skořicového cukru můžeme dát i mleté ořechy, vanilkový cukr apod.

Pravý trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme trdelníky z lahví a podáváme.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravý trdelník

Zpět na recept