Pravý rajčatový protlak

Další recept na trochu odlišnou verzi kečupu plného vitamínů.


4.726x
60 min
1×

Postup přípravy

Zralá masitá rajčata umyjeme, odstraníme nejedlé části a nakrájíme. Potom je pomeleme na masovém mlýnku a prolisujeme.

Rajčatovou hmotu dáme do hrnce a vaříme do zhoustnutí. Horký hustý protlak nalijeme do čistých umytých a vřící vodou vypláchnutých sklenic. Uzavřeme je víčkem a postavíme na plech, aby při nalévání nepukly. Sklenice rychle převážeme celofánem, namočeným ve vodě a každou sklenici samostatně zabalíme.

Sklenice s rajčatovým protlakem uložíme vedle sebe na připravené místo a zakryjeme dekou. Vychladlé je utřeme mokrou utěrkou a uložíme na chladné a suché místo.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravý rajčatový protlak

Zpět na recept