Praví čeští utopenci

Recept na utopence, na kterých si pochutná rodina i kamarádi.


4.420x
30 min
1×

Ingredience

500 gcibule
1 ksfeferonka
1 lžícecukr moučka
18 ksbuřty
2 ksbobkový list
5 kuličekcelé nové koření

nálev

1.5 lvoda
5 dl8% ocet
1 balíčekdeko

Postup přípravy

Vodu s octem svaříme. Vsypeme do ní deko a přibližně 5 minut vaříme. Potom necháme nálev úplně vychladnout.

Buřty oloupeme a z obou stran je nakrojíme. Do velké sklenice rovnáme buřty, prokládáme je oloupanou cibulí nakrájenou na kolečka, kořením, nakrájenou feferonkou a poprášíme cukrem. Tímto způsobem postupujeme do vyčerpání surovin a do naplnění sklenice.

Všechno přelijeme vychladlým nálevem z vody a octa. Sklenici pečlivě uzavřeme. V chladu a temnu potom necháme utopence 10 i více dnů rozležet.

Pravé české utopence podáváme s chlebem a pivem.
user-icon

autor Tuti


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Praví čeští utopenci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.