Povidlový dezert

Byla chuť na něco sladkého a doma nic moc po ruce. Tak jsem použila vše, co jsem našla, výsledek nebyl tak špatný.


3.715x
60 min
1×

Postup přípravy

V lednici jsem vypátrala křehké těsto na koláč (rozválený plát), připravila si pár piškotů, povidla, rum, smetanu, čokoládu a instantní kávu. Místo křehkého těsta lze použít i listové nebo linecké, ale takové, které je měkké hned po upečení.

Do kulaté nízké formy dáme těsto i s pečícím papírem, propícháme ho vidličkou. Hustě potřeme povidly a posypeme instantní kávou. Poklademe piškoty, které rychle namáčíme do rumu, nebo piškoty rumem jen pokapeme. Povidlový dezert vložíme do vyhřáté trouby a upečeme, až nám okraje těsta začnou zlatavět.

Mezitím si z čokolády a smetany vymícháme polevu, přidáme 2 lžíce povidel a mícháme do hladka. Polevou dezert polijeme a dáme ještě na chvíli zapéct.

Povidlový dezert podáváme ještě horký, ale pozor na pálivá povidla!
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlový dezert

Zpět na recept