Jednoduchá a snadno zpracovatelná hmota zajímavé chuti. Je z "pěnových" bonbonů. Sháníte-li něco netradičního na slavnostní dort, zkuste ji!
Hodnocení
4.2
/ 5 (49x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Máslo1 lžíce
Citronová šťáva1 lžíce
Marshmallows90 g
Podle potřeby
Cukr moučka
Postup přípravy
Bonbony dáme do větší misky, zalijeme je citronovou šťávou a dáme je asi na jednu minutu rozpustit do mikrovlnné trouby.
Bonbony hodně zvětší svůj objem, částečně se rozpustí a budou lepivé. V této fázi můžeme do bonbonů přidat též potravinářské barvy. Pro snadné zpracovávání hmoty musíme přidat moučkový cukr, ten přisypáváme, dokud hmota nepřestane být lepivá.
Po vychladnutí do hmoty ještě zapracujeme máslo.
Vzniklá potahovací hmota se snadno rozvaluje. Po rozválení ji můžeme přenést na dortový korpus. Ze zbytků hmoty můžeme jednoduše vytvořit ozdobné kytičky a figurky.
Ještě jsem zapoměla napsat,že ten pařížský krém bych pod to asi nedávala,spíš jen máslový.Nějak mi to nejde do kupy šlehačka a potahovka,jak chutóvě,tak by se to asi moc matlalo.
Marie
Re: dotaz
Tak tenhle recept bych asi nezkoušela.Já jsem tady na netu našla potahovku z Marshmallow kde je to i s videoukázkou.Paní tam hmotu barví do žlutooranžové barvy,tak to dělám už dlouho podle tohoto videa.Na dort pod to dávám tenší vrstvu máslového krému a je určitě lepší omazaný dort dobře vychladit a teprve pak potahovat.S tou hmotou se opravdu dobře pracuje,jen se nemůže vyvalovat moc do tenka,pak se na dortu trhá.Hotový dort uložený v lednici nic neudělá,hmota nezvlhne.Pokud hmota zbyde,tak ztvrdne,ale dá se použít i potom tak,že se lehce nahřeje v mikrovlnce a propracuje.Najděte si to video a vyzkoušejte.
dajina2
dotaz
Dobrý den, lze si prosím tuto hmotu připravit třeba dva dny dopředu? Mám na mysli zabalit do potravinové fólie a vložit do lednice a po dvou dnech vyndat a vyválet? A lze pod ní použít pařížský krém (pouze ze smetany ke šlehání s čokoládou) ???
renda (tecka) vlckova
snadná příprava
Dělala jsem tuto potahovací hmotu z těchto ingrediencí poprvé a musím říci, že to bylo celkem jednoduché. Nejprve jsem měla strach, ale myslím, že vše dobře dopadlo. V lednici vydržel dort úplně stejný bez poskvrny do druhého dne. Pro ukázku, přikládám foto. I přes některé kritiky, mohu doporučit.
narie martecikova
Re: Re: Dotaz
Já používám máslový krém taky a hmota se neroztéká.Možná bude problém v tom,že ji máte hodně na tenko vyválenou.Dělám ji podle receptu z netu kde to bylo i s videoukázkou a pracuje se s tím opravdu dobře,můžu fakt doporučit.