Portugalská játra

Tento recept pochází z Portugalska, kde je připravován výhradně z telecích jater. Zkoušela jsem jej z hovězích a byl také moc dobrý.


2.54x
35 min

Postup přípravy

Játra očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Připravené plátky obalíme v hladké mouce a odložíme do chladu.

Cibule oloupeme, a stejně jako očištěné a semínek zbavené papriky, nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme vroucí vodou a sloupneme. Oloupaná rajčata rozpůlíme, vybdlabeme dužinu včetně šťávy a dáme stranou. Zbylá rajčata pokrájíme na kousky.

Olivový olej si rozehřejeme a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme papriky a kousky rajčat. Když papriky změknou, vmícháme odloženou dužinu a šťávu z rajčat, a asi 5 minut vše povaříme. Pak vše propasírujeme do čistého hrnce, zahřejeme a ochutíme solí a čerstvým pepřem.

Na rozpáleném sádle zprudka opečeme připravené plátky jater, hotové osolíme, přendáme na talíře a přelijeme uvařenou omáčkou.

Portugalskou játru servírujeme pokrytou plátky zelených oliv.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Portugalská játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.