Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Levná a rychlá zeleninová polévka s klobásou, která se může jíst i studená, takto chutná například v létě. Recept bez klobásy je vhodný i pro vegetariány.


4.713x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a pórek očistíme. Pórek a cibuli potom nakrájíme na větší kousky, aby se suroviny rychle nerozvařily. Klobásy nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, pokud potřebují oloupat, tak je oloupeme.

Do hrnce dáme máslo, zpěníme na něm cibuli s pórkem a zlehka dusíme asi 10 minut. Lehce osolíme a trochu opepříme, v případě potřeby lehce podlijeme, aby se to nepřipalovalo. Během dušení už můžeme vložit připravenou kostku bujonu.
Když bude vše trochu změklé, nalijeme vodou a dáme vařit. Klobásu přidáme do hrnce a vaříme, dokud pórek a cibule nebudou měkké nebo mírně rozvařené.

Polévka by neměla být moc vodová, ale spíše více hustá. Polévka je nasládlá, má to tak chutnat, takže sůl přidáváme jen podle chuti. Klobásu doporučuji čím více červená, tím lépe, polévka tak získá lepší chuť i barvu a může být i pikantní.

Pórkovo-cibulovou polévku s klobásou ihned podáváme na stůl k jídlu. Při podávání rád používám na dochucení tabasco, dá se použít i vinný ocet. To záleží jen na naší chuti.
user-icon

autor LuKa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkovo-cibulová polévka s klobásou

Zpět na recept