Pomerančový dort se sněhem

Recept na koláč s chutí pomeranče. Moučník zvýrazníme pomerančovou polevou a čepičkou pomerančového sněhu.


4.85x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícetuk
0.5 balíčkuprášek do pečiva
120 gcukr moučka
240 ghladká mouka
150 mlzakysaná smetana
1 lžičkapomerančová kůra
50 mlpomerančová šťáva

náplň 1

1 špetkasůl
2 ksbílek
160 gcukr moučka
1 lžičkapomerančová kůra

poleva

100 mlmáslo
150 gcukr krupice
50 mlpomerančový likér
100 mlpomerančová šťáva

náplň

1 kspomeranč

na ozdobu

pomeranč

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, pomerančovou kůru a špetku soli. Do sypké směsi přidáme změklý tuk, smetanu, vejce i pomerančovou šťávu. Vypracujeme těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané vyšší koláčové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut na 175 °C.

Máslo rozpustíme s pomerančovou šťávou a cukrem. Polevu uvedeme do varu, přidáme likér a 5 minut povaříme. Polevou potřeme částečně vychladlý koláč a poklademe jej plátky oloupaných pomerančů.

Bílky se špetkou soli vymícháme. Do sněhu přidáme cukr i pomerančovou kůru a nad párou vyšleháme dotuha. Sníh rozetřeme na pomeranče vroubkovaným ozdobným nožem a zprudka zapečeme na 220 °C.

Kousky pomerančového dortu se sněhem před podáváním ozdobíme tenkým kolečkem dobře očištěného pomeranče a na nudličky nakrájenou kůrou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančový dort se sněhem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká