Pomerančový dezert

Jahodové pyré s pomerančovým krémem. Recept vhodný nejen na oslavy.


4.04x
35 min

Postup přípravy

Želatinu namočíme do studené vody. Z jednoho pomeranče nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Žloutky oddělíme od bílků. Smetanu vyšleháme do tuha. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Žloutky vyšleháme s oběma cukry do světlé pěny a vmícháme kůru i šťávu. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do krému. Do tuhnoucího krému vmícháme šlehačku a pak i tuhý sníh. Krém uložíme do chladničky na 2 hodiny vychladit.

Rozmrazené jahody rozmixujeme na pyré, vmícháme cukr a ochutíme šťávou.

Jahodové pyré rozdělíme na dezertní talíře a pomocí lžíce na každý talířek dáme 2 - 3 pomerančové "noky".

Pomerančový dezert před podáváním ozdobíme plátkem pomeranče.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančový dezert

Zpět na recept