Recept na rychlý veganský perník s čokoládou a pomerančem.
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 hrnek | třtinový cukr |
4 lžíce | holandské kakao |
1 balíček | kypřící prášek do perníku |
1.5 hrnku | kokosové mléko |
0.5 hrnku | olej |
1 ks | nastrouhaná pomerančová kůra |
na potření | |
---|---|
5 lžic | pomerančová marmeláda |
1 balení | poleva citronová |
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do perníku. Poté přidáme mléko, olej a nastrouhanou pomerančovou kůru. Těsto pořádně promícháme a vylijeme na pečícím papírem vyložený plech.
Perník pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut. Po upečení necháme vychladnout. Poté namažeme pomerančovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Po vychladnutí polevy můžeme čokoládový perník s pomerančem nakrájet a podávat.
Sladké pečení na víkend: Perník s hruškami krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.