Recept na rychlý veganský perník s čokoládou a pomerančem.
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 hrnek | třtinový cukr |
4 lžíce | holandské kakao |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku |
1.5 hrnku | kokosové mléko |
0.5 hrnku | olej |
1 ks | nastrouhaná pomerančová kůra |
na potření | |
---|---|
5 lžic | pomerančová marmeláda |
1 balení | citronová poleva |
V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do perníku. Poté přidáme mléko, olej a nastrouhanou pomerančovou kůru. Těsto pořádně promícháme a vylijeme na pečícím papírem vyložený plech.
Perník pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 40 minut. Po upečení necháme vychladnout. Poté namažeme pomerančovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.
Po vychladnutí polevy můžeme čokoládový perník s pomerančem nakrájet a podávat.
Sladké pečení na víkend: Perník s hruškami krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena