Pomerančový cheesecake

Recept na vynikající dezert s chutí pomerančů.


4.25x
45 min

Ingredience

náplň

120 gcukr
3 ksžloutek
150 gsmetana
300 gpomerančový džus
130 gcukr moučka
8 gželatina
150 gmascarpone
250 gricotta
10 gškrobová moučka

těsto

130 gmáslo
10 gkakao
250 gmáslové sušenky

na ozdobu

pomeranč

Postup přípravy

Sušenky rozmixujeme s kakaem a rozpuštěným máslem. Do otevírací kulaté formy o průměru 20 cm dáme sušenkovou směs a dobře ji prsty přitiskneme. Formu dáme na 15 minut do mrazáku. Želatinu namočíme do studené vody asi na 10 minut. Pomerančový džus minutu provaříme se 70 g cukru. Žloutky vyšleháme s kukuřičným škrobem a 50 g cukru. Trochu džusu nalijeme k vyšlehané směsi, promícháme a postupně dolijeme zbytek džusu. Směs dáme na plotnu a na mírném ohni a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Zhoustnutou směs odstavíme a přimícháme dobře vyždímanou želatinu. Promícháme a přikryjeme folií. Krém takto necháme vychladnout. Ricottu našleháme s mascarpone a moučkovým prosátým cukrem. Pomaličku přidáváme džusovou směs a nakonec vyšlehanou smetanu. Asi 150 g vyšlehané náplně si necháme stranou. Zbytek krému naneseme na sušenkový korpus a dobře uhladíme. Odloženou náplň vložíme do cukrářského sáčku s větším nástavcem a cheesecake ozdobíme. Pomerančový cheesecake uložíme na 4 hodinky ztuhnout do lednice. Ztuhnutý cheesecake ozdobíme plátky pomerančů podle fantazie. Já přidala kiwi a sekané pistácie. Pomerančový cheesecake nakrájíme a můžeme vychutnávat.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomerančový cheesecake

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena