Pomerančové kakao

Recept na netradiční kakao z mléka, smetany a pomeranče.


3.34x
20 min

Postup přípravy

Pomeranče omyjeme horkou vodou a kůru nastrouháme na jemném struhadle, poté vymačkáme šťávu.

Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu. Kakao rozmícháme se smetanou a přilijeme k mléku, společně necháme pár minut přejít varem.

Oddělíme žloutek od bílku (bílek nebudeme potřebovat). Žloutek rozkvedláme se třemi lžícemi cukru a pomerančovou šťávou. Poté postupně přiléváme horké kakao a hrnec odstavíme z plotny.

Šálky ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou s jednou lžící cukru - okraje šálků navlhčíme a protočíme ve směsi, vytvoří se nám ozdobný okraj. Poté do šálků nalijeme pomerančové kakao a podáváme.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančové kakao

Zpět na recept