Pomerančová pěna

Milujete nadýchané ovocné pěny? Pak je tento recept právě pro vás. Nejlepší je použít hořkou čokoládu s kousky pomeranče.


3.2107x
45 min

Postup přípravy

Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Jeden pomeranč rozpůlíme, zbavíme pecek a důkladně z něj vymačkáme veškerou šťávu. Limetku důkladně omyjeme. Kůru z ní nastrouháme a pak z ní taky vymačkáme šťávu.

Ořechy nasekáme a čokoládu nastrouháme. Obojí smícháme. Želatinu vymačkáme, necháme rozpustit podle návodu. Pak ji necháme trochu vychladnout.

Jogurt, med, limetkovou kůru a oba druhy šťávy smícháme. Pokud je pomeranč málo výrazný, můžeme přidat trochu pomerančové tresti. Do základu vmícháme vlažnou želatinu, důkladně promícháme a dáme asi na 20 minut do lednice ztuhnout.

Druhý pomeranč zatím oloupeme a nakrájíme nebo rozebereme na dílky.

Před vyndáním základu pěny si samostatně ušleháme bílky a smetanu a oboje lehce vmícháme do pomerančového základu.

Do pohárů nebo lépe do vyšších sklenic rozdělíme dílky pomeranče. Hezké dílky necháme na ozdobu. Pak sklenice střídavě plníme pomerančovou pěnou a sypáním z oříšků a čokolády. Poháry necháme vychladit a pěnu ztuhnout.

Nakonec pomerančovou pěnu zdobíme měsíčky pomeranče.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančová pěna

Zpět na recept