Pomerančová pěna

Milujete nadýchané ovocné pěny? Pak je tento recept právě pro vás. Nejlepší je použít hořkou čokoládu s kousky pomeranče.


3.2107x
45 min

Postup přípravy

Želatinu namočíme podle návodu na obalu. Jeden pomeranč rozpůlíme, zbavíme pecek a důkladně z něj vymačkáme veškerou šťávu. Limetku důkladně omyjeme. Kůru z ní nastrouháme a pak z ní taky vymačkáme šťávu. Ořechy nasekáme a čokoládu nastrouháme. Obojí smícháme. Želatinu vymačkáme, necháme rozpustit podle návodu. Pak ji necháme trochu vychladnout. Jogurt, med, limetkovou kůru a oba druhy šťávy smícháme. Pokud je pomeranč málo výrazný, můžeme přidat trochu pomerančové tresti. Do základu vmícháme vlažnou želatinu, důkladně promícháme a dáme asi na 20 minut do lednice ztuhnout. Druhý pomeranč zatím oloupeme a nakrájíme nebo rozebereme na dílky. Před vyndáním základu pěny si samostatně ušleháme bílky a smetanu a oboje lehce vmícháme do pomerančového základu. Do pohárů nebo lépe do vyšších sklenic rozdělíme dílky pomeranče. Hezké dílky necháme na ozdobu. Pak sklenice střídavě plníme pomerančovou pěnou a sypáním z oříšků a čokolády. Poháry necháme vychladit a pěnu ztuhnout. Nakonec pomerančovou pěnu zdobíme měsíčky pomeranče.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomerančová pěna

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena