Vaření.czReceptyPomerančová bábovka s ricottou

Pomerančová bábovka s ricottou

Výborná bábovka s chutí pomeranče. Ricotta dodá bábovce jemnou chuť.


4.220x
60 min

Ingredience

110 gcukr
4 ksvejce
1 kspomeranč
2 lžičkyprášek do pečiva
80 gricotta
1 balíčekvanilkový cukr
330 gpolohrubá mouka
4 lžícearašídový olej

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Ricottu zpracujeme s cukrem do krému. Celá vece našleháme s cukrem do pěny. Do vyšlehaných vajec přidáme pomerančovou šťávu, ricottový krém, olej a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Pomerančové těsto dobře promícháme a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Formu dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Zkusíme zkontrolovat vpichem špejlí. Pomerančovou bábovku s ricottou necháme vychladnout, vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme třeba k odpolední kávě.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomerančová bábovka s ricottou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena