Pomeranče v karamelu

Recept na 4 porce pomerančového dezertu ze středomořské kuchyně.


3.1733x
45 min

Postup přípravy

Kardamomový lusk rozdrtíme, stejně jako kuličky pepře. Pistácie vyloupeme a nasekáme.

Cukr, pepř, hřebíček, kardamom a 150ml vody zahříváme za stálého míchání v rendlíku na středně silném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Pak zesílíme oheň a roztok vaříme bez míchání do zhoustnutí. Zároveň také ztmavne. Podle potřeby stíráme vařečkou sirup přichycený na stěnách rendlíku.

Do karamelu opatrně přilijeme zbývající vodu. (Raději trochu odstupte, karamel může prskat!) Rendlík odstavíme a karamel mícháme vařečkou, dokud se obě tekutiny nespojí. Necháme vychladnout.

Pomeranče oloupeme nožem tak, aby si zachovali tvar. Odstraníme z nich bílou vrstvu pod kůrou. Ponecháme je v celku nebo rozdělíme nad mísou na dílky. Dílky zbavíme také tenkých blanek a přidáme do mísy.

Pomeranče přelijeme ochuceným karamelem, promícháme, mísu přikryjeme a uložíme do chladničky. Před podáváním dezert rozdělíme do misek, posypeme nakrájenými pistáciemi a podáváme.

Zdroj: Slovart.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomeranče v karamelu

Zpět na recept