Pomeranče s medem

Dezert ze španělské kuchyně.


3.0912x
20 min

Postup přípravy

Oloupeme 3 ze 4 pomerančů. Poslední pomeranč důkladně omyjeme a kůru vydrhneme. Budeme ji potřebovat. Dva z oloupaných pomerančů nakrájíme na kolečka a třetí rozebereme na dílky.

Kiwi oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maliny propláchneme a přebereme. Kolečka a dílky pomerančů, plátky kiwi a maliny rozdělíme na talířky. Takto připravené talířky trochu poprášíme moučkovým cukrem.

Ze čtvrtého pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu. Trochu kůry smícháme s pomerančovým likérem a medem a nalijeme na ovoce.

Talířky nakonec ještě posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a dozdobíme lístky meduňky nebo máty.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomeranče s medem

Zpět na recept