Vaření.czReceptyPomazánka z uzených šprotů s jarní cibulkou

Pomazánka z uzených šprotů s jarní cibulkou

Přidávám recept na jednu z našich oblíbených rybích pomazánek - pomazánka z uzených šprotů je skutečná lahůdka. Příprava je rychlá a jednoduchá.


2.414x
10 min

Ingredience

0.5 kscitron
2 lžičkyplnotučná hořčice
160 gčerstvé máslo
1 svazekjarní cibulka s natí
1 konzervauzené šproty v oleji

podle chuti

sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

Jarní cibulku očistíme, pokrájíme na kolečka i s natí a dáme do mísy. K cibulce přidáme uzené šproty i s olejem z konzervy (160 g) a šťávu z poloviny citronu. Přidáme čerstvé máslo, plnotučnou hořčici, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Pomocí vidličky rozmačkáme uzené šproty na menší kousky, stejně tak máslo a všechno spolu dobře promícháme. Je dobré, když v pomazánce zůstanou kousky uzených šprotů. Pomazánku z uzených šprotů s jarní cibulkou natíráme na čerstvě upečený domácí chléb, čerstvé domácí pečivo či podáváme natřené na kolečkách rohlíku jako chutné jednohubky k dobrému suchému bílému vínu. Touto pomazánkou můžeme plnit paštičky z lístkového těsta, rolky ze sýra nebo různou čerstvou zeleninu apod. Tato rybí pomazánka je výborná na chlebu jako chutná snídaně či studená večeře s citronovým čajem, také jako výborné pohoštění pro návštěvu a zdravá svačina do školy.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomazánka z uzených šprotů s jarní cibulkou

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena