Snadný recept na pikantní pomazánku z uzeného masa s čerstvým křenem.
1 lžíce | hořčice |
180 ml | zakysaná smetana |
1 lžička | citronová kůra |
1 hrst | čerstvá petrželka |
300 g | uzená krkovice |
2 ks | jarní cibulka s natí |
4 lžíce | čerstvý křen |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Uzené maso uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Křen oloupeme a jemně nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Vychladlé maso nakrájíme na kousky, vložíme do mixeru a spolu s cibulkou a petrželkou rozmixujeme nahrubo. Pak do masové směsi vmícháme citronovou kůru, nastrouhaný křen, hořčici a zakysanou smetanu. Pomazánku podle chuti opepříme a osolíme. Pomazánku z uzeného masa s křenem mažeme na jednohubky a chlebíčky. Pomazánka také výborně chutná na opečeném toastu.
Uzení se opět vrací na scénu. Že je nezdravé? Ne když udíte správně
Zatímco kdysi bylo uzení nevyhnutnou formou konzervace masa, dnes se udí zejména kvůli požitku našich chuťových buněk. Pokud udíme zdravě, není nutné se uzení obávat.
autor Jarka-P
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.