Pomazánka z uzeného masa s křenem

Snadný recept na pikantní pomazánku z uzeného masa s čerstvým křenem.


4.715x
90 min
1×

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Křen oloupeme a jemně nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Vychladlé maso nakrájíme na kousky, vložíme do mixeru a spolu s cibulkou a petrželkou rozmixujeme nahrubo. Pak do masové směsi vmícháme citronovou kůru, nastrouhaný křen, hořčici a zakysanou smetanu. Pomazánku podle chuti opepříme a osolíme. Pomazánku z uzeného masa s křenem mažeme na jednohubky a chlebíčky. Pomazánka také výborně chutná na opečeném toastu.


Uzení se opět vrací na scénu. Že je nezdravé? Ne když udíte správně


Zatímco kdysi bylo uzení nevyhnutnou formou konzervace masa, dnes se udí zejména kvůli požitku našich chuťových buněk. Pokud udíme zdravě, není nutné se uzení obávat.


Uzení

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomazánka z uzeného masa s křenem

Zpět na recept