Vaření.czReceptyPomazánka z uzeného masa s křenem

Pomazánka z uzeného masa s křenem

Snadný recept na pikantní pomazánku z uzeného masa s čerstvým křenem.


4.715x
90 min
1×

Ingredience

1 lžícehořčice
180 mlzakysaná smetana
1 lžičkacitronová kůra
1 hrstčerstvá petrželka
300 guzená krkovice
2 ksjarní cibulka s natí
4 lžícečerstvý křen

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Křen oloupeme a jemně nastrouháme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Vychladlé maso nakrájíme na kousky, vložíme do mixeru a spolu s cibulkou a petrželkou rozmixujeme nahrubo. Pak do masové směsi vmícháme citronovou kůru, nastrouhaný křen, hořčici a zakysanou smetanu. Pomazánku podle chuti opepříme a osolíme. Pomazánku z uzeného masa s křenem mažeme na jednohubky a chlebíčky. Pomazánka také výborně chutná na opečeném toastu.

Uzení se opět vrací na scénu. Že je nezdravé? Ne když udíte správně

Zatímco kdysi bylo uzení nevyhnutnou formou konzervace masa, dnes se udí zejména kvůli požitku našich chuťových buněk. Pokud udíme zdravě, není nutné se uzení obávat.

Uzení

Videorecept: Koprovka nebo křenovka podle Anny

Mám tu pro vás jeden základ, ze kterého snadno vytvoříte obě varianty. No a to vše bez mouky!!

Videorecept:

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomazánka z uzeného masa s křenem

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena