Pomazánka z kvasnic

Snadný recept na netradiční, velmi chutnou a zdravou pomazánku.


5.05x
20 min

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibulku a počkáme, až zesklovatí, poté k ní rozdrobíme za cca 10 Kč vážených kvasnic. Za stálého míchání počkáme, až se kvasnice roztečou a opět začnou tuhnout a jakoby kynout.

V tom přidáme 3 vejce a jemně osolíme. Mícháme, dokud se vejce nespojí s kvasnicemi. Odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Poté rychle vmícháme pomazánkové máslo a přendáme z pánve do uzavíratelné misky, kterou dáme vychladit do lednice.

Pomazánka z kvasnic je výborná s bílým pečivem, ale i na chleba. Má se jíst studená jako pomazánka, ale teplá je také výborná. Někdo tam pomazánkové máslo nedává a jí to jen s těmi vejci. Chutná dobře tak i tak.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomazánka z kvasnic

Zpět na recept