Pomazánka s pažitkou

Pomazánku můžeme připravit jen s chlebem ke studené večeři. Může nám posloužit ale i k přípravě slavnostního pohoštění.


3.19x
15 min

Postup přípravy

Pažitku propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušit. Pak ji jemně nakrájíme. Šunku pokrájíme na velmi drobné kostičky.

Pomazánkové máslo našleháme s taveným sýrem a zakysanou smetanou. Pak do hmoty vmícháme šunku a pažitku, podle chuti přisolíme, případně opepříme.

Pomazánka výborně chutná namazaná na plátcích čerstvého chleba. Ale pomazat s ní můžeme i jednohubky. Pokud využijeme pomazánku ke slavnostní příležitosti, zdobíme plátky chleba nebo veky například i olivami, nebo i zbytkem pokrájené šunky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomazánka s pažitkou

Zpět na recept