Pomazánka s pažitkou

Pomazánku můžeme připravit jen s chlebem ke studené večeři. Může nám posloužit ale i k přípravě slavnostního pohoštění.


3.19x
15 min

Ingredience

100 gšunka
2 lžícezakysaná smetana
1 kelímekpomazánkové máslo
2 kstrojúhelníček smetanového sýru

podle chuti

sůl

podle potřeby

pažitka

na ozdobu

olivy
červená paprika

Postup přípravy

Pažitku propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušit. Pak ji jemně nakrájíme. Šunku pokrájíme na velmi drobné kostičky. Pomazánkové máslo našleháme s taveným sýrem a zakysanou smetanou. Pak do hmoty vmícháme šunku a pažitku, podle chuti přisolíme, případně opepříme. Pomazánka výborně chutná namazaná na plátcích čerstvého chleba. Ale pomazat s ní můžeme i jednohubky. Pokud využijeme pomazánku ke slavnostní příležitosti, zdobíme plátky chleba nebo veky například i olivami, nebo i zbytkem pokrájené šunky.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pomazánka s pažitkou

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena