Krémová rybí polévka na kari

Recept na smetanovou rybí polévku, kterou příjemně dochutí kari koření a pažitka.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Pangasiuse omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Hrášek necháme okapat.

Na zahřátém oleji s máslem necháme zvolna zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme kari koření a jakmile zpění, přilijeme víno a vaříme asi 5 minut. Pak směs zalijeme vývarem a smetanou, přidáme bobkový list, sůl, kajenský pepř a vše přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme kousky ryby a za občasného míchání vaříme 12 - 15 minut. Jakmile bude ryba měkká, vmícháme okapaný hrášek a nasekanou čerstvou pažitku. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme, ale již nevaříme.

Krémovou rybí polévku na kari rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová rybí polévka na kari

Zpět na recept