Vaření.czReceptyKrémová rybí polévka na kari

Krémová rybí polévka na kari

Recept na smetanovou rybí polévku, kterou příjemně dochutí kari koření a pažitka.


3.73x
45 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
350 mlvývar
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 ksbobkový list
1 lžíceolivový olej
1 lžícekari koření
4-5 lžicsterilovaný hrášek
350 mlsmetana na vaření
100 mlbílé suché víno
1-2 lžícečerstvá pažitka
400 gfilé z pangasia

podle chuti

sůl
kajenský pepř

Postup přípravy

Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Pangasiuse omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Hrášek necháme okapat. Na zahřátém oleji s máslem necháme zvolna zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme kari koření a jakmile zpění, přilijeme víno a vaříme asi 5 minut. Pak směs zalijeme vývarem a smetanou, přidáme bobkový list, sůl, kajenský pepř a vše přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme kousky ryby a za občasného míchání vaříme 12 - 15 minut. Jakmile bude ryba měkká, vmícháme okapaný hrášek a nasekanou čerstvou pažitku. Polévku prohřejeme a podle potřeby dochutíme, ale již nevaříme. Krémovou rybí polévku na kari rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krémová rybí polévka na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena