Recept na jednoduchou pomazánku na chlebíčky, která chutná jako pravá humrová pomazánka.
Hodnocení
4.3
/ 5 (12x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Sůl
Ostatní
Celer2-3 lžíce
Majonéza3-4 lžíce
Citron2 ks
Mrkev2-3 lžíce
Veka1 ks
Krabí tyčinky1 balíček
Podle chuti
Thajské kari
Postup přípravy
Krabí tyčinky nemusíme rozmrazovat, ale rovnou je strouháme do misky na struhadle s hrubšími oky, nebo použijeme zmražené už rozdělené na nitky.
Do misky dále nastrouháme asi 2 lžíce celeru nastrouhaného najemno. Kdo nesnáší čerstvý celer, může ho krátce povařit. To samé uděláme s mrkví, které přidáme také asi 2 lžíce. Dále na tuto směs rychle nalijeme vymačkaný citron, aby celer nezhnědl, přidáme špetku cukru, osolíme a můžeme přidat špetku thajského kari a petrželku. Vše promícháme a přidáme majonézu.
Pomazánku alá Humr mažeme na veku a na každý chlebíček dáme kolečko citronu.
my jsme za ,,totáče" dělali tuto pomazánku z vařeného filé,jemně nastrouhaného celeru a pro barvu se dávala trocha jemně nastrouhané mrkve,majonéza,citronová šťáva,sůl
Laďa
alá Humr jinak
Dobrou chuť.
Tento recept jsem ještě neskoušel ale věřím že může být velmi lahodný. Znám ještě za totáče jeden recept který dovoloval pochutnat si široké vrstvě lidí a nejen těm kteří měli tolik štěstí že ochutnaly humra v cizině.
Nastréuhané rybí filé či krabí tyčinky s nastrouhanou mrkví se na deset minut povaří v osolené vodě a následně schladí. Po vychlazení se do této směsy přidá na jmno nastrouhaný nakládaný nokurek a na jemno nakrájená cibulka či pažitka. To vše se zaleje citronovou šťávou a dochutí solí a pepřem. Nakonec se smíchá s majonézou. Veškerí ingredience jsou na chuti kuchaře.
Dobrou chuť přeje Laďa.