Polské pirožky

Sladká pochoutka ke kávě či čaji.


2.971x
30 min

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na placku o tloušťce přibližně 0,3cm. Po té vezmeme vykrajovač ve tvaru kruhu a vyřízneme co nejvíce koleček (přibližný průměr 1 kolečka je 13 cm). Vykrojená kolečka odložíme bokem a zbytek nevykrojeného těsta smotáme do kuličky a pevně prohmatáme. Poté znovu rozválíme a vykrojíme. To budeme dělat do té doby dokud bude moc málo těsta i na jednu placku. Po té vezmeme všechny placky a do každé dáme trochu džemu, přehneme je na půlku a jejich konce slepíme prsty. Máslo rozpustíme. Plech vyložíme papírem na pečení a celý ho vyskládáme pirožkami. Ty namažeme rozpuštěným máslem a propíchneme vidličkou. Dáme do předem vyhřáte trouby na 180C přibližně na 10 minut nebo dokud nechytnou zlatavou barvu. Podáváme studené i teplé (podle chuti) posypané vanilkovým cukrem.
user-icon

autor luradnic

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polské pirožky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z polské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena