Chlodnik

Recept polské kuchyně na studenou polévku.


5.02x
30 min
Podobné recepty

Ingredience

8 dlkysaná smetana
1 kssalátová okurka
1 kssterilovaná okurka
180 gčervená řepa
2 ksvejce natvrdo
2 dlnálev ze sterilovaných okurek
80 gvařené telecí maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
čerstvý kopr
čerstvá pažitka

Postup přípravy

Omytou červenou řepu uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Telecí maso dopředu uvaříme doměkka.

K řepě přidáme nálev z okurek, kysanou smetanu, na kostičky nakrájenou sterilovanou okurku a maso. Vše dobře promícháme. Do polévky vložíme oloupanou a na kolečka nakrájenou menší salátovou okurku i pokrájená vejce. Dochutíme nasekanou pažitkou a koprem, osolíme a opepříme.

Polévku Chlodnik necháme před podáváním dobře vychladit.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlodnik

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena