Polská bábovka

Tak takovou bábovku neznáme. Je lahodná jemná, ale kynutá.


2.91082x
60 min
2×

Ingredience

sůl
80 gmáslo
5 ksžloutek
1.5 dlmléko
šafrán
40 gdroždí
120 gcukr moučka
vanilkový cukr
0.5 kghladká mouka

Postup přípravy

Žloutky s cukrem šleháme v horké lázni, až zbělají a zhoustnou.

V troše teplého mléka rozmícháme droždí, přidáme je i s ostatními přísadami do žloutkové směsi a dobře promícháme. Vmícháme rozehřáté máslo a po opětovném důkladném promíchání vložíme do vymaštěné formy. Těsto na polskou bábovku přikryjeme ubrouskem a necháme nakynout. Pak polskou bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Upečenou polskou bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme se do ní pustit.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polská bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.