Polévkové noky

Polévkové noky vařené v drůbežím vývaru se podávají zejména v Rakouských Alpách v zimním období.


4.635x
25 min
2×

Postup přípravy

Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme máslo a zahříváme, dokud se máslo nerozpustí. Potom rendlík odstavíme vše osolíme, opepříme a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Do vlažného ochuceného mléka postupně zašleháme mouku, vejce a nasekané bylinky. Hmotu přendáme na vál posypaný moukou a vypracujeme měkké těsto, které podle potřeby ještě moukou zahustíme. Z těsta tvoříme knedlíky ve velikosti větších pinpongových míčků, které vkládáme do vroucího drůbežího vývaru a vaříme asi 15 minut. Polévkové noky s příchutí muškátového oříšku a bylinek patří zejména do drůbežích masitých polévek a vývarů se zeleninou. Polévku servírujeme horkou s křupavým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévkové noky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Rakouská
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena