Recept na dobrou a vydatnou polévku připravenou z vepřového jazyka a zeleniny.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Na ozdobu
Petrželka
Ostatní
Voda5 hrnků
Vepřový jazyk1 ks
Celý pepř3 kuličky
Polévkové koření1 lžíce
Polévková zelenina1/2 hrnku
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostičky a petrželku nasekáme nadrobno. Umytý vepřový jazyk uvaříme doměkka.
Do vývaru přidáme polévkové koření, celý pepř a nakrájenou zeleninu.
Povařený jazyk ponoříme na několik vteřin do studené vody, abychom jej potom snadněji oloupali. Oloupaný jazyk nakrájíme na malé kousky a vložíme do polévky.
Polévku z vepřového jazyka podáváme s nočky, svitkem nebo strouháním. Místo zavářky můžeme použít i zbytek tvrdého sýra nakrájeného na kostky.