Nejdříve si upečeme červenou řepu. Řepu očistíme, dáme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, přidáme česnek a tymián a zabalíme do alobalu. Pečeme při teplotě 180°C zhruba 3 hodiny do změknutí. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tento krok můžeme přeskočit, pokud si koupíme již takto připravenou řepu.
Na pánvi na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek. Následně přidáme připravenou řepu a chvilku restujeme. Směs zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme očištěné a nakrájené brambory. Polévku vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí brambor. Do polévky na závěr přidáme rostlinnou smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré.
Poté můžeme polévku z pečené červené řepy ihned podávat
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!

Autor:Jitka Langeová


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena