Polévka z mladých kopřiv

Tuto polévku je nejlepší připravovat na jaře a podávat s opečeným rohlíkem


3.0100x
25 min

Postup přípravy

Kopřivy očistíme, opereme, osušíme a nasekáme najemno. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, našleháme a povaříme. Základ polévky ochutíme vegetou, lehce opepříme a nakonec vmícháme žloutek rozšlehaný v mléce, jemně nasekané kopřivy a pažitku. Polévku z mladých kopřiv prohřejeme ale nevaříme. Na talířích ji můžeme doplnit osmaženými kostičkami housky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z mladých kopřiv

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena