Vaření.czReceptyPolévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv

Polévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv

Jaro začalo a je čas i na bylinkové polévky.


3.0100x
35 min

Ingredience

1 ksvejce
50 gmáslo
2 lžícesmetana
1.25 lvoda
1 hrstlisty jahodníku
2 lžícehladká mouka
1 hrstlisty pampelišky
1 hrstkopřiva

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Bylinky omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme, pak je podusíme na másle a vmícháme do polévky. Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv krátce povaříme. Zjemníme ji vejcem rozšlehaným ve smetaně, ale polévku již nevaříme. Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv podáváme s topinkami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena