Polévka z kuřecího vývaru se zeleninou

Netradiční polévka, kterou připravíme z kuřecího vývaru, hub, brambor, papriky, rajčete, mrkve a pastináku. Nejlépe chutná s čerstvou bagetou.


4.445x
35 min
8×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 ksbrambory
1.3 dlvoda
1 ksmrkev
1 ksmalá cibule
1 kszelená kapie
1 ksvelké rajče
3 řapíkyřapíkatý celer
1 ksmenší pastinák
1 kssklelet z kuřete
2 lžícesušené hříbkynebo směs hub

podle potřeby

olej
petrželová nať

podle chuti

sůl
2 kuličkynové koření
5 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Kuřecí kosti a odřezky zalijeme studenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, sůl a sušené houby. Přivedeme k varu a necháme zvolna probublávat asi 20 minut. Hotový vývar přecedíme.

Mezitím si připravíme ostatní zeleninu. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně pokrájíme. Papriku a rajče omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na jemné proužky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev a pastinák oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme ostatní připravenou zeleninu, včetně brambor. Vše orestujeme, zalijeme přecezeným drůbežím vývarem a zvolna pod pokličkou uvaříme doměkka.

Polévku z kuřecího vývaru ochucenou houbami, doplněný zeleninou a bramborami podáváme horký s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z kuřecího vývaru se zeleninou

Zpět na recept